Biografie

Arno Mijnten (1999) wist al vanaf zijn derde levensjaar dat hij muzikant wilde worden. Zanger dat moest hij zijn! Vanaf zijn zevende levensjaar kreeg hij gitaarles bij Cor Bruinsma in Hoevelaken en al snel volgden zijn eerste optredentjes.

In 2012 ging Arno tijdens een bezoek aan Pinkpop kijken bij zijn grote helden, zoals Sea Sick Steve en Mumford and Sons. Hij was constant bij het podium te vinden. Dat jaar werd Pinkpop afgesloten door Bruce Springsteen! Een super ervaring die al helemaal te gek werd toen Bruce Arno het podium op trok om Waiting on a Sunny Day te zingen. Daar stond hij dan op het podium met zijn grote held voor 60.000 mensen. Op de terugweg in de auto werd er op de radio over gesproken. De volgende morgen stond het in de krant, kwam hij op het Jeugdjournaal en belde Giel Beelen op om zijn verhaal te horen.

Arno’s muzikale carrière kwam daarna in een stroomversnelling. Hij mocht met Joost Marsman bij zijn show Bruce By Marsman meespelen, met de Bruce Band The Ghost of Tom Joad, op het Redneck festival in Barneveld en op bevrijdingsfestivals in Hoevelaken, Almere en Wageningen.

Bij een bezoek in 2014 aan een concert van Tim Knol in Amersfoort raakte Arno bij een bezoek aan het toilet in gesprek met Tim. Die vond het leuk dat zo’n jonge jongen naar zijn muziek kwam luisteren. Arno vertelde dat hij ook speelden en naderhand is afgesproken dat ze samen een nummer van Bob Dylan zouden zingen. Like a rolling stone werd ingezet en het publiek vond het prachtig! Ook Tim was enthousiast en nodigde Arno uit in het concertgebouw in Amsterdam bij A tribute to Bob Dylan en zo mocht Arno als vijftienjarige jongen de avond af sluiten met het nummer Like a Rolling Stone. Arno deed naast gitaar en zang ook nog de mondharmonica solo’s. Het publiek vond het prachtig en de reacties waren lovend.

December 2014 heeft Arno een kerstsingle uitgebracht, Dan denk ik aan Kerst, een prachtig nummer dat veel mensen aanspreekt. In 2015 is Arno de opleiding tot muzikant begonnen op het Deltion College in Zwolle.

Na een periode van veel last van de baard in zijn keel is Arno zomer 2016 aan het toeren met zijn eigen one men show I AM LIVE (ik Arno Mijnten Live), een ruim twee uur durende voorstelling met nummers van Bruce Springsteen, Johnny Cash, Bob Dylan, U2, Greenday en vele anderen. Ook met de countryband The Way Home is Arno veel onderweg. Hier doet hij samen met Betsie Zarkema de lead zang en is hij te horen op gitaar, zang, banjo, bas en mondharmonica.