Biografie

obia-bandfoto-800px

Deze strakke alternative Rhythm and Rock band met Engels- en Franstalige tracks moet je gezien hebben om te weten wat deze vier mannen in hun mars hebben. Stevige, eigenzinnige rocknummers worden afgewisseld met gevoelige oorwormen en poppy hoofdknikkers.

De vier leden hebben zeer diverse invloeden en dat levert een bijzondere muzikale mix op. Hier een greep daaruit: Rage Against the Machine, Noir Désir, Warpaint, Whitest Boy Alive, Shellac, Tom Waits, King Crimson, Prince.

De naam OBIA heeft meerdere betekenissen van West Afrika tot Honduras maar in alle varianten is het iets magisch en dat deze band een magische uitwerking heeft op het publiek mag gezegd worden.

 

V.l.n.r.

Auke Hamers, Bassist
is filmmaker en fotograaf. Zijn aanwezige bassound en gebruik van effecten doet soms vermoeden dat er een tweede gitarist te horen is terwijl hij de hoofden mooi door laat knikken.
Naast zijn voorliefde voor funk en rock is zijn gevoelige kant goed ontwikkeld in poprockband “Tuesday on Sunday”. Daarnaast speelt hij in “Dirty Sneakers”, een 90’s FunkRock coverband.

Cédric Debled, Zanger
is geboren in Metz (Frankrijk) vanaf zijn 9e opgegroeid in Nederland, maar heeft nooit de band met La France uit het oog of hart verloren. Hij is de reden dat OBIA niet alleen Engels- maar ook Franstalige nummers maakt. Zijn unieke stemgeluid geeft de band een warm accent. Aan zijn energie is niet te ontkomen en zijn teksten komen recht uit het hart. Naast OBIA is hij singer songwriter onder de naam “The Graine”.

Jos Meijers, Gitarist
is filmmaker, animator en sound designer. Als gitarist van OBIA beweegt hij met scherpte en gevoel tussen harde riffs en haarfijne melodieën. Hij is muzikaal door extreem verschillende artiesten beïnvloed – van Tool tot Tori Amos, van Rage Against the Machine tot Noir Désir, van Shellac tot Warpaint, van The Doors tot System of a Down. Naast OBIA maakt hij experimentele composities en electro-rock en speelt hij met Auke in “Dirty Sneakers”.

Lennaert Koorman, Drummer
Van beroep is hij autonoom beeldend kunstenaar en Resident Artist voor Winsor & Newton.
Naast OBIA drumt en zingt hij ook in “Savituriya” en zingt hij in zijn eigen project “BAUMWOLLE”.
De kracht van deze drummer uit zich voornamelijk in de strakheid en details. Hij wordt door de bandleden wel eens Fat Fill genoemd, en dat heeft niks met zijn postuur te maken.

 

obia-contretemps-albumcover

Het debuutalbum Contretemps is te beluisteren op iTunes, Spotify en Bandcamp.

Voor speeldata check:

FACEBOOK