Profiel

SKIMMING WATER is een net geboren indie-rock project opgericht in Amersfoort door de Italiaanse muzikant en componist Andrea Maddalena. Als studio werk presenteert hij zijn eigen repertoire met een band dat verschillende elementen verzamelt van Noord-Europese rock muziek met psychedelische invloeden en met een knipoog naar Italiaanse folk en Oude Muziek. Op dit moment wordt het project live uitgevoerd als one-man band. Andrea maakt hiervoor gebruik van de technische ondersteuning van een looper en vocal processor: het resultaat is een verrassende, hypnotiserende muziekreis tussen akoestische klanken en technologie die verhaalt over introspectie en persoonlijke ervaringen.

.

ANDREA MADDALENA is een Italiaanse muzikant / componist uit Amersfoort. Na 5 jaar studie klassiek gitaar in Italië heeft hij verschillende rock muziekprojecten opgericht met radio airplay in de belangrijkste rock radiostations van Rome. In Nederland heeft hij in 2002 de folk band ‘Senso Unico’ en vervolgens in 2003 de band ‘Brothers from Different Mother’ (BFDM) mede opgericht. Met BFDM heeft hij twee albums uitgebracht, in Frankrijk opgetreden en bij verschillende radiozenders zoals bij Giel Beelen op 3FM , Radio 6, BNR Nieuwsradio en Radio 2 waar hun single ‘Suavesito’ nog steeds wordt gedraaid door Hans Schiffer. In Januari 2013 heeft hij met BFDM het ’30 x 20 minuten’ Festival, georganiseerd door Pinguinradio, gewonnen op het hoofdpodium van Paradiso. Vanaf 2015 is hij oprichter en leider van het indie-rock muziekproject ‘Skimming Water’.

.

Inspiratiebronnen: Eefje de Visser, Accordone, Elisa, Premiata Forneria Marconi, Jan Akkerman, Jethro Tull, Pino Daniele, Triggerfinger.

Website: www.skimmingwater.com