Biografie


Een bandje zoals bandjes horen te zijn: Vier mannen gewapend met gitaren, bas en drums. De illusies om rijk en beroemd te worden inmiddels voorbij. Maar goed ook, want alle aandacht kan naar waar het écht om draait, de muziek. Geen nagekauwde covers maar originele songs volledig uit eigen keuken. De stijl laat zich nog het best omschrijven als alternatieve harmonieuze meerstemmige gitaarrock met een randje. Soms stevig, soms poppy, soms zachtaardig, hallucinerend, opzwepend, meeslepend. Hier en daar teruggrijpend op het grungy post-punkrock verleden van de band, kenmerkt het geluid zich door een open en toegankelijk maar toch rocky geluid. Met een intensiteit die overeind blijft, of we nu vol versterkt op een festival spelen of akoestisch bij jou in de huiskamer.

In deze vorm is deze Amersfoortse band nu zo’n tien jaar bezig, tot 2013 onder de naam The Bambeez, maar inmiddels al weer een aantal jaren onder de naam The Sheila Fearn. De wortels gaan terug tot eind jaren tachtig, toen de band onder de naam The Lost Pinguins het tot de voorrondes van de Grote Prijs van Nederland heeft geschopt. De laatste jaren ook bekend door hun organisatie van het jaarlijkse Amersfoortse Bandjesfeestje TheSheilaFarm.

The Sheila Fearn bestaat uit:
Lubbertus Brugge (zang, gitaar)
Alex Laagland (gitaar, zang)
Chris Boudewijn (bas, koortjes)
Dik Folmer (drums, koortjes)

Alle vier met zo’n twintig jaar bandjes-ervaring en -nog steeds- met zoveel creativiteit, sturm und drang dat de setlist aangevuld blijft met nieuwe ideeën, zonder vooraf uitgewerkte melodielijn of tekst. Dit hoor je terug in speelse wendingen waarbij rock-wetmatigheden met voeten worden getreden. Goed bandje dus voor als je niet op zoek bent naar herkenbare meezingers of muzikaal behang.