Biografie

Korte biografie:

Thomson’s Lamp rockt, maar zoals de bandnaam al doet vermoeden komen er ook voldoende elektronische elementen aan te pas. De band probeert de toegankelijkheid en diepgang van Muse te combineren met het melancholische van Radiohead, en de klanken van Porcupine Tree. De bandnaam ontleent zich aan een filosofisch experiment waarbij licht en donker in elkaar verstrikt raken. Dit is terug te horen in teksten die je aanzetten tot nadenken of liefde en verlies, leven en dood, eenzaamheid en samenleving. Er wordt niet zwart-wit gedacht, maar alle kanten worden belicht.

De band wil een statement maken dat muziek nog steeds een kunstvorm is en niet alleen maar entertainment. Ze wil dat mensen meer gestimuleerd worden om na te denken over zaken die soms over het hoofd gezien worden. Dit betekent niet dat ze je forceren om hun kant te kiezen, maar je een ander perspectief tonen en je daarmee uitdagen zelf een mening te vormen.

Soort muziek:

Muziek met een verhaal; rock met elektronische invloeden. Muse meets Placebo meets Radiohead meets Porcupine Tree.

Waar vandaan:

Ontstaan in Enschede, ondertussen wonen de bandleden verspreid over Nederland, met hun thuisbasis in Amersfoort, Utrecht en Enschede.

Waarom begonnen:

Elkaar ontmoet op de hogeschool, onze voorliefde voor tekstueel inhoudelijk interessante en hardere muziek dreef ons ernaar om samen muziek te gaan maken.

Invloeden:

Radiohead, Muse, Placebo, Porcupine Tree

Korte introductie bandleden…