Regeltjes en ander gezeur

Sorry! Maar ook weer niet… want dat horen wij net iets te vaak als het toch fout gaat…

Wij houden niet van briefjes, bordjes en verbodjes maar moeten toch even wat dingen op een rijtje zetten om het één en ander toch fijn te laten verlopen. Het gaat om hoe de knopjes te vinden, afspraken over gebruik van techniek en apparatuur, gebruikstijden en overlast binnen en buiten het pand en een hoge energie rekening voorkomen. Dat laatste is met name een grote kostenpost.

0. Parkeren
art. 0.0 – Parkeren, dat kan op het terrein voor het pand aan de rechterzijde, niet voor de studio dus, dit is gereserveerd voor vast huurders van het pand. Daar vol betekend aan de openbare weg. Zet de auto s.v.p niet voor de opritten.

1. Aanbellen
art. 1.0 – Er is geen deurbel, ga ook niet kloppen of beuken maar bel of app iemand die binnen is, er kunnen namelijk opnames of RTV uitzendingen aan de gang zijn.

2. Als je de code hebt gehad en je drukt het in:
art. 2.0 – Deur iets naar je toe trekken en hoppa je bent binnen.
art. 2.1 – Je loopt rechtdoor door de twee binnendeuren, achter je kont dicht doen! #Belangrijk.
art. 2.2 – Dan rechts door het gordijn en je staat in de centrale Huiskamer.
art. 2.3 – Als je achter het gordijn staat en je twijfelt of je de voordeur dicht hebt gedaan hebt, dan loop je terug en doe je dat nu wel en herhaalt bovenstaande.
art. 2.4 – Rechtdoor vind je De Keuken en daar zitten de deuren naar de Studio ruimten, het staat op de deuren.
art. 2.5 – Meestal staat er overal wel basis licht aan zeker als je voor het eerst bent. Onder het verhaal staan foto’s van de schakelaars en waar ze zitten.

3. Techniek:
art. 3.0 – Gebruik apparatuur, apparatuur waar een stekker in zit mag je gebruiken als je verstand van zaken hebt, ziet het snoer er opgerold achter. #Afblijven
art. 3.1 – Computers en andere digitale spullen gebruik je alleen in overleg met techniek.
art. 3.2 – Verslepen van apparatuur gaan we niet doen, dit zorgt voor beschadigingen aan posten en vloeren. Neem ook niet onnodig materiaal mee er staat ruim voldoende om te repeteren. Voor een generale neem je natuurlijk je eigen materiaal mee voor het maximale eigen geluid.
art 3.3 – Instrumenten, zelf meenemen. Alles wat er staat of ligt en niet in een hoes of koffer zit mag je met RESPECT gebruiken maar dit is niet het uitgangspunt.
art 3.4 – Snoeren en microfoons deze zijn er, maar in een basic kwaliteit. Neem apparaatsnoeren en microfoons vooral zelf mee om de huur betaalbaar te houden.

4. Overlast,
art 4.0 – Decibels, hard is lekker, wij weten dat… maar we gaan niet boven de 90 Db uit, dit is voor repeteren zeker niet nodig en voorkomt overlast aan de buurt en de medegebruikers van de studio. Er staat een DB meter in De Huiskamer.
art 4.1 – Deuren dicht houden, daar is hij nog een keer, maar echt doen! Tussenduren van het halletje en naar buiten moeten dicht alvorens te beginnen. Inbraak, brand, tocht, lucht en geluid moeten we in dit grote pand tegen gaan.
art 4.2 – Op straat/buiten, dat is een lastige, zachtjes laden lossen als je net gerepeteerd is lastig, je komt net uit hard geluid denk dus daar goed over na. Als er buiten te veel geluid komt zeker na 22 uur krijgen we problemen met de buren. Er slapen kinderen aan de overzijde aan de voorzijde van de panden.

Voorkom problemen met de buurt en met de andere gebruikers van het pand, ga na 22 uur buiten over op whisper mode!

5. Leven,
art 5.0 – Keuken, je mag alle apparaten gebruiken met fatsoen en ook de koelkast en de kasten leeg eten en drinken, maar er staat een potje, gooi daar met ruim fatsoen wat in om de kasten vol te houden.
art 5.1 – Eten en drinken doe je niet in de studioruimten daar willen wij midden tussen de dure apparatuur geen vocht en etensresten vinden! Dit kan in De Huiskamer en overdag zomers natuurlijk voor op het plein.
art 5.2 – Koken opwarmen mag ook, maar zet vooral alles ff in de vaatwasser en maak de boel schoon.
art 5.3 – Badkamer, wil je ff douchen dan kan dat, het kan zomaar nodig zijn om weer op pad te gaan.

Druk af en toe wat centen in het potje, supermarktprijzen geen horecaprijzen, dan houden wij de kasten vol lekkers.

6. Energie,
art 6.0 – Licht, doe niet alles uit bij de lampen zelf, in principe zit of ligt in elke ruimte een afstand schakelaar. Hallen en WCees hebben veelal automaten, klik jie die toch handmatig aan, klik die dan ook weer uit.
art 6.1 – Warmte, over het algemeen is dit automatisch geregeld, draai je toch aan een thermostaatkraan, zet deze dan terug als je klaar bent. Dit geld ook voor het elektrische kacheltje in De Huiskamer.

7.Veiligheid,
art 7.0 – Op slot doen, in principe niet nodig, zeker niet de binnendeuren. Die worden in de nacht op slot gedaan door beheer.
art 7.1 – Buitendeuren wel goed in het slot trekken, inbraak, tocht en geluid!
art 7.2 – Er is in elke ruimte camera bewaking, bij beweging wordt er om de zoveel tijd een beeld opgeslagen, excuses voor de privacy maar dit is echt noodzakelijk om de open structuur te bewaken. Tot nu toe is het nog nooit nodig geweest om beelden te gaan terug kijken.

8. Betaling,
art 8.0 – Betaling kan contant, per tikkie of overmaken, je kan een BTW rekening ontvangen voor je organisatie of stichting. Graag overmaken op rekening nr. NL06 ASNB 0708 4230 94 t.n.v. Dhr. B. van Gellekom en Mevr. I. Stuij

10. Respect,
art. 10.10 – Vooral vragen wij jullie om fatsoen en respect voor alles wat er staat, veel is van iedereen en wordt door velen gebruikt en onderhouden! #EnGenietVooral

Bernard & IngeborgReacties zijn gesloten.